Robot za palačinke

Roboti koje u normalnim okolnostima koriste jedinice za demontiranje bombi pravili su palačinke!
Jedinice za demontiranje bombi iz okoline Novog Meksika dobile su priliku da "izbruse" svoje veštine tako što će uz pomoć robota na daljinsko upravljanje praviti ni manje ni više nego — palačinke! Nije preterano!
Robot po imenu Rodeo nalazio se u Nacionalnoj laboratoriji u gradu Los Alamosu, u državi Novi Meksiko, u Sjedinjenim Američkim Državama.
Neobičan događaj koji je trajao čak tri dana podrazumevao je sate treninga na daljinskim kontrolama 225.000 dolara vrednih robota koji se koriste za demontiranje bombi i otkrivanje i odlaganje opasnog otpada. Bio je to sigurno veoma interesantan prizor!
Kris Ori, član tima za rukovanje opasnim uređajima iz grada Los Alamos, izjavio je da je šest timova vodilo daljinskim upravljačima robote kroz deset izazova, uključujući i prepreke, simulirane napade, zajedničke vežbe i druge aktivnosti. Ovim vežbama testirane su sposobnosti timova da precizno kontrolišu robote.
Međutim, pravi izazov za sve njih bilo je pravljenje palačinki. Na ovaj način mogle su se najbolje testirati sposobnosti ovih ljudi da upravljaju robotima.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.