Rodila bebu u toaletu i vratila se na utakmicu

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Poznata kineska odbojkašica se porodila u školskom toaletu, bebu ostavila u obližnjem žbunu i vratila se na utakmicu, objavili su državni mediji.

Kineskoj tinejdžerki su, kako se navodi, kontrakcije počele za vreme utakmice ženskog odbojkaškog prvenstva za mlađe od 18. godina, koja je bila snimana, prenosi AP.

Bebu je pronašao prolaznik, koji je pratio trag krvi po terenu kako bi pronašao i majku, navodi se u policijskom izveštaju.

“Video sam je na terenu dok se odmarala. Izgledala je dobro nakon porođaja. Pretpostavio sam da ima jak organizam čim se porodila za vreme igranja utakmice” posvedočio je prolaznik.

Novorođenče i majka su prebačeni u bolnicu gde je utvrđeno da su oboje dobro, dodaje se u saopštenju.

Vanbračne bebe u Kini su uglavnom napuštene od roditelja zbog društvenih i finansijskih pritisaka. Politika planiranja porodice u Kini podrazumeva drastične kazne i za bračne parove koji imaju više od dve bebe.

Podseća se da je nedavno u Kini, u okrugu Ksinping, spašena jedna beba, koja je bila zaglavljena u kanalizacionoj cevi, objavljeno je na sajtu vatrogasnog odeljenja kineskog Ministarstva javne bezbednosti.

(Tanjug)

Ostavite komentar