najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Roktori – leče i muzikom

Zaječarski bend “Roktori”, koji većinom čine lekari i veterinari, nastavili su praksu da ne naplaćuju svoje nastupe, već da zaradu preusmere u dobrotvorne svrhe i proteklog vikenda, na koncertu povodom 120. godišnjice Zaječarske pivare.

Sedmočlani bend sastavljen od uglavnom od lekara i veterinara, uz koje su i pravnici i inženjeri, poklonio je honorar zaječarskom Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu.

“Većina benda su doktori medicine ili veterine. Imamo i diplomirane pravnike, inženjere. imamo svoje živote, ali rokenrol je ono što nas okuplja”, tako “Roktore” predstavlja gitarista Miljan Jović.  

Zaječarska publika ih jako dobro poznaje, a njihove nastupe pratila je u svim većim zaječarskim klubovima, kao i na čuvenoj zaječarskoj Gitarijadi.

Roktori neguju stari i tvrđi rok zvuk, pa se na njihovim nastupima mogu čuti hitovi bendova poput “AC/DC” ili “Guns N’ Roses”.

“Mi smo malo starija generacija, ali nas to ne sprečava da dosanjamo svoje dečačke sne, jer snovi najviše vrede tek kad s tobom osede. Pratimo onaj stari zvuk rokenrola. Publika koja već skoro pet godina prati i sluša naše koncerte, ona potvrđuje da je taj ‘rock and roll’ pravi”, kazao je Miljan.

Napominje da “Roktori” svoje svirke organizuju uglavnom u humanitarne svrhe, a ne zbog zarade.

“Muzika nam je najbitnija, zbog toga sviramo, honorare ne uzimamo, obično doniramo. Ovo ne pričam da bih se hvalio nego da bih podstakao i neke druge da pomažu onima kojima je najpotrebnije”, poručio je gitarista “Roktora”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike