najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ruševine i haos posle zemljotresa (FOTO)

Jak zemljotres pogodio je prošle noći centralnu Italiju, do temelja porušivši zgrade u nekoliko gradova dok su stanovnici spavali.

Jedan gradonačelnik je prijavio da je jedna četvoročlana porodica zarobljena pod ruševinama, da nema znakova života, i rekao: “Grada ovde više nema”.

Zemljotres magnitude 6,1 dogodio se u 03:36 sati i osetio u širokom pojasu centralne Italije, uključujući glavni grad Rim, gde su stanovnici osetili dugo njihanje, praćeno naknadnim udarima.

Epicentar zemljotresa je bio 10 kilometara jugoistočno od grada Norče i 150 kilometara severoistočno od Rima, podaci su američkog Geološkog instituta.

Najteže su pogodjena mesta Amatriče i Akumoli kod grada Rijetija, čiji stanovnici su trčali ulicama dok su se naknadni udari nastavljali u ranim jutarnjim časovima. Kada je svanulo, stanovnici i civilna zaštita počeli su da kopaju po ruševinama ašovima i bagerima.

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da je prioritet u narednim danima spasavanje preživelih posle razornog zemljotresa.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike