Ah, ruže

Kako bilo ko može da odoli bidermajeru od ruža? Statistike tvrde da je ruža najčešći cvet od koga se prave buketi za venčanja. Bidermajer od ruža je izbor mnogih mladih dama koje su odlučile da se venčaju.
Veliki izbor boja i vrsta ovog cveta, ali i dostupnost tokom skoro cele godine čine ga najtraženijim. Ružu možete naći u svim bojama, osim crne i plave.
Iako ruže imaju trnje, mlade se ipak rado odlučuju za njih, kako zbog njihove lepote tako i zbog značenja koje nose. Naravno, vaš buket ruža biće bez trnja, jer će ga cvećar odstraniti pre nego što vam isporuči cveće. Ružine drške su dugačke i jake, zbog čega je lako napraviti buket od njih.
Praktično bilo koja vrsta ruža može da se koristi za pravljenje bidermajera, ali uobičajene su: Balck Baccara, Avant-garde, Milano, Aqua, Sweet Akito, Bianca i Avalanche.
A šta koja boja ruže znači u bidermajeru?
Crvena je tradicionalna boja ljubavi i romanse. Ova boja jednostavno znači „volim te“ i simbolizuje večnu ljubav. Ljubav i romansa su veoma strasne i napete ako su izražene crvenom bojom.
Bele ruže simbolizuju čistotu i nevinost. Često se tumače kao simbol početka nečeg novog i zato su pogodne za venčanja.
Žute ruže ukazuju na veselost i razdraganost, zbog čega najbolje reprezentuju prijateljstvo.
Narandžaste ruže donose puno energije i entuzijazma. S ovom bojom se povezuje puno uzbuđenja. Međutim, i pored tog značenja, narandžasta se retko koristi na venčanjima.
Ružičaste ruže imaju nežnije značenje – ukazuju na prihvatanje i divljenje. Ipak, ružičasta nije toliko strastvena kao crvena. Ruže u svetlijim nijansama ružičaste mogu se koristiti da označe simpatiju.
Lila ruže označavaju očaranost, a ponekad i ljubav na prvi pogled.
Dvobojna belo-crvena ruža simbolizuje zajednicu u savršena je za venčanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.