najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sajam knjiga (FOTO)

Na beogradskom sajmu knjiga danas je Školski dan, povodom kojeg je sajam posetito ministar prosvete i obrazovanja Mladen Šarančić, a očekuje se i oko 5.000 djaka iz cele Srbije.

„Školski dan namenjen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Izdavači za školski dan pripremaju poseban program namenjen starijim i mladjim školarcima, kao i njihovim učiteljima i predavačima“, rekli su agenciji Beta u press centru sajma knjiga.

Povodom Školskog dana, izdavačka kuća Pčelica, specijalizovana za izdanja za decu i omladinu, predstaviće treće kolo nagradjivane edicije „Deca čitaju srpsku istoriju“.

U Sali Janko Veselinović, koja nosi ime po autoru jedne od najčitanijih knjiga za decu u poslednjih 120 godina, Hajduk stanko, biće organizovano i predstavljanje almanaha Danica za mlade Vukove zadužbine.

Na štandu Delegacije EU u Srbiji (Hala 4) u 15.00 biće predstavljanje publikacije „Mitovi o Evropskoj uniji“ i „Evropski dnevnik“.

Na štandu Geopoetike pojaviće se novo izdanje knjige nobelovca Boba Dilana „Hronike“ (Prvi deo). „Geopoetika“ je prvo izdanje objavila 2005. „Hronike“ su jedna od dve Dilanove knjige dostupne čitaocima u Srbiji, druga je „Mr. Tambourine man“ koju je objavio  2011. godine novosadski Mediterran.

Danas će na sajmu tradicionalno biti dodeljene sajamske nagrade i ocenjena godišnja izdavačka produkcija u kategorijama, Izdavač godine, Izdavački poduhvat godine, Dečja knjiga godine i Najlepša knjiga.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike