najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Seksualno eksplicitno pismo francuskog reditelja Islamskoj državi

Čak i u najgorim trenucima istorije, treba zadržati smisao za humor i pozivati se na pravo na uživanje, tvrdi francuski reditelj i Oskarovac Mišel Azanavisijus.

U otvorenom, seksualno eksplicitnom i podrugljivom pismu, autor filma „Umetnik“, obraća se pripadnicima Islamske države, organizacije koja stoji iza nedavnih terorističkih napada na Pariz.

„Idilovci, Idilovke. Znači, zvanično je, u ratu ste protiv nas. Frustrirajuće je to što nemate ni uniformu ni bilo kakve oznake, pa ne možemo da vas prepoznamo“, navodi 48-godišnji reditelj.

„Ovde, u Francuskoj, ono što volimo je život. I sva zadovoljstva koja se pod tim podrazumevaju. Za nas između rođenja i što kasnije smrti, najvažnije je to da se smejemo, jedemo, igramo, pijemo, čitamo, odmaramo se, razgovaramo, argumentujemo, slikamo, šetamo se, čeprkamo po bašti, poklanjamo, svađamo se, spavamo, gledamo filmove, češkamo se po genitalijama, zasmejavamo drugare, ali pre svega vodimo ljubav“, stoji u pismu.

„Mi smo zemlja zadovoljstva više nego morala. Ovde će jednog dana možda osvanuti ‘trg Monike Levinski’, i to će nas razveseliti, jer niko je ovde nije osuđivao“, nastavlja Azanavisijus.

„Ono što će se desiti u jednom trenutku jeste to da ćemo se solidarisati, i to zahvaljujući vama, jer ćemo shvatiti da su sve te vrednosti u opasnosti. I mi ćemo ih voleti i uživati u njima još više i jače, i to se zove ‘bratsvo’. Vi ćete nastaviti da ubijate, ali u očima istorije bićete samo odurni simptomi jedne bolesne ideologije“, ističe reditelj.

„I nećete pobediti. A oni koji će ostati, nastaviće da piju, večeraju zajedno i da se sećaju onih kojih više nema, i da vode ljubav“, zaključuje Azanavisijus u podrugljivom pismu ID.

(Tanjug)

1 komentar
  1. batamrca

    To njima znači kao lanjski sneg, prvo je trebalo pročitati nesto o tim vojnicima, oni toga imaju u izobilju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike