najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Širom Evrope premijera nastavka Ratova zvezda

Premijera filma „Ratovi zvezda – Buđenje sile“ održana je u 15 zemalja u Evropi, a u Velikoj Britaniji proglašena je najznačajnijom premijerom u poslednjih 40 godina, dok je u Parizu unapred prodato 500.000 ulaznica, što do sada nije zabeleženo.

Na sedmi nastavak epske sage čekalo se deset godina, a ispred bioskopa u Briselu, Londonu, Parizu i Stokholmu juče su se uoči premijere okupile hiljade gledalaca, medju kojima su neki nosili majice s natpisom „Ratovi zvezda“.

U Briselu je premijera takodje privukla hiljade gledalaca, a pre nego što su videli film, skeptični su bili samo mladi, stari oko 18 godina, koji su prethodne delove ove sage gledali zahvaljujući svojim roditeljima.

„Mislim da će biti bez veze. Spreman sam na to“, rekao je 18-godišnji Džozef.

Ipak, po izlasku iz bioskopa, komentari su bili uglavnom pozitivni.

„Bolje je nego prethodni deo. Dugo nismo videli Luka Skajvokera (lik u filmu) i bilo je sjajno ponovo ga videti“, rekao je 21-godišnji Pontus Bergkvist iz Stokholma.

Premijera „Ratovi zvezda – Buđenje sile“ bila je u SAD 14. decembra u Holivudu, a u bioskopima će biti od petka. „U ovom ili onom trenutku“ videće ga i američki predsednik Barak Obama, rekao je njegov portparol.

Neki Amerikanci nisu želeli da čekaju petak i došli su u Evropu da vide film ranije, iako ih je to koštalo i do 4.500 evra.

„Svi fanovi kao mi, ovaj film čekaju deset godina, tako da ovo jeste vredelo putovanja“, rekao je 32-godišnji Metju Skiner, koji je došao iz Njujorka.

U Parizu su projekcije u 15 sati juče okupile više od 16.000 gledalaca, što je najviše od 2011. godine, kada je bila premijera filma „Spektra“ o Džejmsu Bondu.

Premijera filma sedmog nastavka franšize čiji je autor Džordž Lukas, a koji je režirao Dćej Džej Abrams, održana je u Srbiji preksinoć, a u celoj zemlji prodato je oko 8.000 karata.

Do sada je snimljeno sedam delova Ratova zvezda.

Magazin Forbs objavio je da sveukupan prihod od brenda „Ratovi zvezda“ za 28 godina iznosi više od 20 milijardi dolara. To je najuspešnija filmska licenca u istoriji kinematografije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike