najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Skup oldtajmera u Nišu

Drugi skup oldtajmer vozila, pod nazivom “Oldtajmer skup Niš 2015”, održan je danas u tom gradu a Nišlije su imali prilike da vide sitroene, bude, opele i fiće stare i više od pola veka.

Na platou ispred škole “Sveti Sava” u toku prepodneva bilo je izloženo dvadesetak četvorotočkaša i desetak motocikala koji se odavno više ne proizvode, ali koji su, prema tvrdnjama vlasnika, podjednako dobri za vožnju kao da su sada sišli sa proizvodnih traka.

Najveće interesovanje posetilaca manifestacije izazvao je kabriolet ševrolet impala, proizveden još davne 1960. godine.

Taj automobil impresivne veličine i izgleda Nišlije su imale priliku da vide prvi put jer ga vlasnik Saša Marković iz Merošine, čuva “samo za svoju dušu”.

Marković je agenciji Beta rekao da je na impali, osim jednog generatora u motoru, sve autentično.

“Svi ostali delovi tog automobila su originalni, počev od intrumental table koja je napravljena od gvožđa do elektronskih podizača sedišta”, objasnio je Marković.

Prema Markovićevim rečima impala i dan danas radi kao “sat”, i nikada nije bila u kvaru.

“Može da dostigne brzinu od 160 kilometara na sat, ali je neka optimalna brzina za vožnju 90 kilometara na sat. Potrošnja je vrlo različita, od 11 litara benzina na otvorenom putu do 17 litara u gradskoj vožnji”, rekao je Marković.

On međutim, nije odgovorio na pitanje koliko je platio impalu, niti koliko ga košta održavanje ovog automobila.

“Mogao bih da ga prodam mnogo skuplje nego što sam ga platio, ali ne nameravam da ga prodam ni po koju cenu. Imam sina i on će je naslediti, kao i još tri oldtajmera koja imam”, naglasio je Marković.

“Oldtajmer skup Niš 2015” u toku popodneva biće nastavljen u centru Niške Banje.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike