U trendu

Slavna pevačica branila srpsko pismo – dočekali je „na nož“! (foto)

Jedan od najraskošnijih ženskih vokala s naših prostora, uvek odmerena i decentna Aleksandra Radović, napisala je na svom Tviter nalogu ono što bi trebalo da misli i svaki stanovnik ove zemlje: da joj je ćirilica lepa i da misli da bi trebalo da čuvamo to pismo.

Ubrzo potom, usledile su salve podrugljivih komentara jer je, navodi se, do prošlog meseca Aleksandra i sama stalno koristila latinicu, da se bavi „trivijalnim stvarima“ i sl.

Pevačicu je to, razume se, uvredilo, pa se ponovo oglasila napisavši da ne može da veruje koliko njih omalovažava ćirilicu.

4 komentara
 1. Zoran

  Što se tiče rasprave oko ćirilice i latinice, o tome pričam i sa kolegom u kancelariji. Došli smo do zajedničkog zaključka da je ćirilica lepše pismo i ima dušu, dok se latinicom brže piše, namenjena je brzom životu i komunikaciji.

  1. milanovicsrbin

   pa da, recimo

 2. V. B.

  Strašno je što to mora da se ističe… Pa ćirilica jeste naše pismo, a stav A. Radović trebalo bi da se podrazumeva i bude opšti stav naroda.

 3. kojeimedadam

  BRAVO ..Aleksandra ..:D:D:D —————————————————————————————————- Ko ne ceni pismo naroda iz koga je potekao, ne ceni ni svoj jezik , a ni svoj narod.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike