Slavne žene glume trudnoće i plaćaju surogat majke da rode

Sve više žena odlučuje se na surogat majke kako bi sačuvale svoju figuru, tvrdi lekar Vik Sekijan, koji radi u klinici u Los Anđelesu za veštačku oplodnju.

Već dugo se priča o tome kako slavne dame u tajnosti biraju surogat majke da im na svet donesu decu, kako se ne bi izlagale nepotrebnom riziku od strija, viška kilograma i ostalih popratnih posledica trudnoće, koje bi mogle negativno da utiču na njihovu karijeru.

‘Društvene surogat majke’ postale su sve popularnije. Naime, usluge surogat majki uglavnom koriste oni koji iz nekog razloga ne mogu da imaju decu. Međutim, sve je više zdravih žena koje mogu same da rode, ali to ne žele već radije plate nekome da to napravi za njih, tvrdi Sekijan.

– To su tipično žene koje ne žele da budu trudne i da prolaze kroz ceo proces iz raznih razloga. Na primer, ako ste model ili glumica i vaša primanja zavise o vašem izgledu. trudnoća će vam to uništiti na godinu dana, ako ne i više – rekao je Sekijan.

Tvrdi da je u svojoj dugogodišnjoj karijeri specijalista za veštačku oplodnju pomogao da se rodi više od 3000 dece, i da je imao priličan broj dobro poznatih klijentkinja koje su se odlučile na surogat majčinstvo. Kaže da su neke od njih i glumile trudnoću.

– Bio bi tabu kada bi priznale da su iskoristile surogat majke. Imao sam nekoliko pacijenata koje su glumile trudnoću – rekao je i dodao da je imao neke vrlo slavne klijentkinje, ali nije hteo da otkrije njihova imena.

Glumice Sara Džesika Parker (50) i Nikol Kidman (48) priznale su da su se obratile drugim ženama da im rode decu jer same više nisu mogle da zatrudne u 40-ima. Sekijan kaže da su korisnice ‘društvenog surogat majčinstva’ mlađe žene koje žele da budu majke, ali ne žele da odgađaju do kasnih 30-ih ili 40-ih kako bi imale vremena da rode. Isto tako ne žele sebi da unište tela u 20-ima kada su im karijere na vrhuncu, prenose američki mediji.

Lekar kaže da je ovo idealan način da žene, koje žele da postanu majke i imaju karijeru, ostvare oboje, ali za to je potrebno puno novca, dodaje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.