Slavni fizičar: Izbegavajte vanzemaljce po svaku cenu (video)

Teorijski fizičar Mičio Kaku podelio je sa gledaocima kanala „Big Think“ na Jutjubu svoje mišljenje o vanzemaljcima, prenosi B92.net.

„Recimo da odete u šumu i primetite životinje, jelene i veverice. Provešćete neko vreme u njihovom društvu, ali će vam u jednom trenutku postati dosadno jer ne možete da podelite svoje ideje s njima. Životinje vas ne razumeju“, kaže Kaku.

„Smatram da iz istog razloga vanzemaljci neće biti zainteresovani za nas – nemamo šta da im ponudimo“, objašnjava Kaku.

S obzirom na to da bi druge civilizacije u univerzumu mogle tehnološki da budu hiljadama ili milionima godina ispred nas, mnogi naučnici smatraju da uopšte ne bi trebalo ostvariti kontakt s njima jer bi mogle da budu opasne po nas.

„Pretpostavljam da bi većinom bile miroljubive, jer ne bismo predstavljali nikakvu pretnju za njih. Ipak, u pitanju je rizik koji ne smemo sebi da dozvolimo jer nemamo nikakve šanse protiv njih“, kaže Kaku.

„Zato lično smatram da ne bi trebalo da se trudimo da privučemo pažnju vanzemaljaca, jer ne znamo kakve su njihove namere“, dodaje.

Drugo pitanje koje se postavlja jeste šta će se dogoditi ako su vanzemaljci zli.

„Mislim da glavni problem za jelene ne predstavljaju lovci, već osoba koja će doći i poseći šumu, ili možda uništiti čitav ekosistem. Drugim rečima, vanzemaljci ne moraju da budu zli da bi nas povredili. Možda im je svejedno, i jednostavno će nas pregaziti na svom putu“, zaključuje Kaku.

3 komentara
  1. Tesla

    Ovaj Kaku je hrabar kao da je od kake …

  2. Anonimni

    Pojest ce nas mi smo mali glupi ljudi..

  3. V. B.

    Sjajno! 🙂

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike