najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Smenjeni direktori u 11 bolnica

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar smenio je direktore u 11 opštih bolnica u Srbiji, nakon prvog izveštaja o stanju u tim zdravstvenim ustanovama koje su mu podneli timovi sastavljeni od najboljih profesora i lekara.

Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji, danas su podneli ministru zdravlja Zlatiboru Loncaru prve izveštaje kada je u pitanju vodenje dokumentacije, higijena, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost ustanova, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na osnovu izveštaja ministar zdravlja doneo je odluku o imenovanju novih rukovodioca u OB Arandelovac, OB Majdanpek, OB Bor, OB Gornji Milanovac, ZC Negotin, OB Negotin, OB Kruševac, OB Priboj, OB Vranje, OB Prijepolje, Očna klinika KC Niš.

Direktor OB Valjevo je podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mesto biti imenovana nova osoba.

U pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

“Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola”, istakao je Lončar u pisanoj izjavi.

Do petka, 28. oktobra, ministar očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Jovana

    Znaci samo unutrasnost Srbije je kriva za sav haos u zdravstvu. Ako nas ovi ne spasu nece niko drugi. Gospodine ministre proceprkajte malo po Beogradskom javasluku..

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike