najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Snimio bosonogu poslanicu – zabranjen mu ulaz u Parlament

Reporter poljskog tabloida Super ekspres ostao je bez akreditacije i na godinu dana mu je zabranjeno da ulazi u zgradu donjeg doma poljskog parlamenta samo zbog toga što je u septembru snimio poslanicu opozicije kako je u sali za plenarne sednice skinula cipele i odmara bose noge.

Fotografije reportera Pavela Dombrovskog pratio je u tabolidu i kraći tekst naslovljen “Provetrava noge u Sejmu” a predsednik donjeg doma Marek Kuhćinjski ocenio je sada da je to blaćenje ugleda parlamenta i Dombrovskom je oduzeo akreditaciju na godinu dana i zabranio mu potpuno ulazak u parlament.

“Te fotografije podrivaju dostojanstvo parlamenta”, objasnio je Kuhćinjski zašto se odlučio na nevidjenu kaznu, iako bosonogoj poslanici opozicione Gradjanske platfrome Lidiji Gondek ni na pamet nije palo da se na fotoreportera žali ni da traži za njega neku kaznu.

Lidija Gondek objasnila je da je morala na kratko da skine cipele i oslobodi noge zato što je tog dana od rane zore bila na nogama, nije navikla na štikle, više puta je izlazila na govornicu a zato što ima probleme sa cirkulacijom krvi, morala je da stopala oslobodi cipela bar privremeno.

“Nisam bila oduševljena što je objavljena ta fotografija. Ali, stranka Pravo i Pravda čini sve da prikrije svoje izgrede poslednjih dana. Ja sam samo slučajna žrtva. Ostala sam zatečena i šokirana takvim pristupom reporteru. Ukoliko tu odluku ne povuku, Dombrovski će biti moj lični gost na zasedanjima i dobiće propusnicu za goste”, izjavila je Gondek.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike