najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Špat Deda zatvara festival Mesec dana Prištine u Beogradu

Nagrađivani prištinski muzičar Špat Deda nastupiće u Kulturnom centru Grad u Beogradu večeras u 20.00 sati, a tim koncertom biće zatvoren festival „Mesec dana Prištine u Beogradu“.

Špat Deda peva o ljubavi, očaju, društvenoj situaciji i nadi, a njegova muzika predstavlja spoj elemenata popa, roka, fanka i džeza, navodi se u najavi organizatora. Na prvom koncertu u Beogradu, Špat Deda nastupiće sa popularnim kosovskim muzičarima Nesimom Madžunijem, Iljirom Bajrijem i Fatjonom Miftarajem.

Njegov prvi album „Prva jabuka“, objavljen u leto 2010, nagrađen je brojnim muzičkim nagradama, među kojima dva priznanja za najboljeg mladog umetnika, pt za video spotove i nominaciju za album godine u Tirani. Drugi album Špata Dede „Iskra“ predstavljen je prošle godine na zvaničnoj internet prezentaciji umetnika, a kao i prethodni, sadrži upečatljive stihove i jedinstven, originalan zvuk, navodi se u saopštenju.

Festival Mesec dana Prištine u Beogradu organizovao je Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, uz podršku Liberalno-demokratskog centra iz Prištine i Delegacije Evropske unije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike