Stefanovski i Gibonni oduševili publiku na Gitarijadi

Vlatko Stefanovski i Gibonni su digli na noge mnogobrojnu publiku 49. Zaječarske gitarijade koja je vidno oduševljena slušala nastupe poznatih izvođača, koji su izvodili neke od svojih najpoznatijih pesama do onih novije produkcije.

Organizatori su rekli da je broj posetilaca večeras premašio prošlogodišnji rekord za prvo veče te najstarije rok manifestacije u Evropi.

Prvo veče su nastupili i Darko Rundek Cargo trio, Nikola Vranjković, Giga Groovy Going Group i pobednici 48. Gitarijade bend D Zoo.

U okviru takmičarskog dela Gitarijade nastupa 14 bendova u polufinalu. Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Polufinale će biti održano 30. i 31. jula, a finale 1. avgusta.

Bogat program i drugog dana zaječarske Gitarijade

Na 49. Gitarijadi u Zaječaru večeras će na Rock Stage-u nastupiti bendovi Van Gogh, Dok 7, Dubioza kolektiv, Hard Time i Karizma, dok je World Music Stage rezervisan za Đuru i mornare i Vrane kamene.

Na Guitar Art Stage-u nastupiće Beltango Trio, a u okviru programa Gitarijada Visual danas će biti otvoren 10. Međunarodni salon rok fotografije i izložba fotografija „Iz zlatnog rudnika Zorana Trbojevića“.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.