Stiže film 'Ratnici' – o bandama divljih mačaka

Kineski gigant Alibaba i britanski producent Dejvid Hejman, producent filmova o Hariju Poteru, saopštili su danas da će napraviti film “Ratnici”, baziran na seriji knjiga o zaraćenim mačkama.

Akcioni film s kompjuterski napravljenim mačkama biće snimljen po britanskim knjigama za mlade o bandama divljih mačaka. Knjige se bave, izmedju ostalog, temama zabranjene ljubavi, dobra protiv zla i avanturama.

Hejman, producent filmova “Gravitacija”, “Ja sam legenda”, “Meda Pedington” i filmova o Hariju Poteru, izjavio je na konferenciji za novinare u britanskoj ambasadi u Pekingu da Kina postaje najveće tržište na svetu i da treba nastojati razumeti to tržište.

Za razliku od drugih filmova koji su zajedno producirali Kina i Zapad, gde “imate osećaj da je brak prinudan i da je to uradjeno samo zato što se želi kineski novac”, Hejman je rekao da su “Ratnici” “savršena kinesko-britanska priča” jer su njene vrednosti univerzalne.

Hejman je dodao da će film verovatno biti u 3-D tehnologiji, ali da još ne postoji scenario i da je prerano reći koliko će Kineza biti u kreativnm timu.

Kompanija Alibaba pikčers grup osnovana je 2014, a njen prvi film “Ferimen” (Ferryman) biće prikazan sledećeg meseca. Prethodno je investirala u peti nastavak “Nemoguće misije” i najnoviji nastavak franšize “Zvezdane staze”.

Alibaba pikčers, deo kompanije Alibaba za elektronsku trgovinu, u oktobru je postao partner u producentskoj kompaniji Amblin partners, čiji je jedan od osnivača Stiven Spilberg.

(Beta)

Ostavite komentar