Stižu nove SMS prevare: Ne odgovarajte na ove poruke

Foto: stokpic/Pixabay.com

Nije se skoro dešavalo ali je ponovo počelo. Građanima Srbije je ovih dana na mobilni telefon stizala poruka iz inostranstva sledeće sadržine: “Zovi me, molim te.” Broj telefona sa kog su stizale poruke je +79542134398.

U pitanju je još jedna SMS prevara, koja može da, ukoliko ste na postpejdu, napravi veliki telefonski račun račun. Najadekvatniji način je da se poruke odmah izbrišu iz telefona, bez da odgovarate na njih. Ako imate već nekog u inostranstvu i sumnjate da je poruka od vašeg rođaka ili poznanika, preporučuje se da prvo njih kontaktirate i da proverite o čemu se radi.

Nadležne službe Telekoma Srbija su, nakon prijave od strane korisnika da su dobili poruke sadržine „zovi me molim te 00795…“, preduzele su odgovarajuće aktivnosti u cilju zaštite korisnika. Odrađena je zabrana pozivanja iz mreže pozivaju međunarodne brojeve koje su korisnici dobijali u porukama i brojeve sa kojih su poruke poslate, kao i zabrana primanja SMS-ova sa tih inostranih brojeva – kažu u Telekomu Srbija napominjući da korisnici ove poruke ignorišu, prenose beogradski mediji.

Ostavite komentar