U trendu

Stogodišnje bliznakinje otkrile tajnu dugovečnosti (video)

Irena Kramp i Filis Džons rodile su se davne 1916. godine, a kroz život su uvek išle sa osmehom na licu.

U istim crvenim haljinama i sa lakom na noktima u vedrim bojama, bliznakinje iz Velike Britanije sekle su tortu povodom svog 100-og rođendana. Dobra volja ove vitalne bake nikad nije napustila. A to je, kažu, i jedan od razloga njihove dugovečnosti.

Irena i Fills rodile su se 1916. godine, sa 25 minuta razmaka. Iako nisu identične, vrlo su slične, pa su ceo život provele jedna blizu druge. Išle su u istu školu, a zaposlile su se u istoj fabrici.

– Nema neke prevelike tajne. Rad i zdrava ishrana su, verujemo, ključni za naše zdravlje – zaključile su.

– Bitno nam je da smo okružene porodicom i prijateljima. Zajedno smo slavile 90-i, ali i 99. rođendan. I sećamo ga se – smeju se ove simpatične starice, koje su pre pet godina počele da žive zajedno. Irena više ne može puno da hoda, ali Filis svaki dan ide u šetnju.

Imale su i stariju sestru Doroti koja je preminula 2006. u 93-godini. I ona je imala bliznakinju, ali je beba pri porođaju umrla. Obe sestre su udovice, a Filis ima sina Karla koji im pomaže i pazi da im ništa ne nedostaje.

– Supruga i ja ih svaki dan obilazimo. Vrlo su samostalne i zaista im se divim. Ume tu da bude i svađa. Kao da su opet tinejdžerke – smeje se Karl.

Sestre za jubilarni rođendan nisu želele nikakve poklone, već su tražile da njihovi prijatelji doniraju novac u lokalnu bolnicu, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike