U trendu

Sunčano i toplo, popodne pljuskovi

Vreme u Srbiji danas pretežno sunčano i toplo.

Posle podne i uveče, u centralnim i južnim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni.


Jutarnja temperatura od 15 do 19, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

Beograd: Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 19, najviša dnevna oko 30 stepeni.

Temperature u većim gradovima:

Beograd: minimalna 19°C, maksimalna 30°C,
Užice: minimalna 16°C, maksimalna 28°C.
Novi Sad: minimalna 18°C, maksimalna 30°C,
Subotica: minimalna 18°C, maksimalna 30°C,
Kragujevac: minimalna 18°C, maksimalna 29°C,
Negotin: minimalna 18°C, maksimalna 30°C,
Niš: minimalna 19°C, maksimalna 29°C,
Priština: minimlna 15°C, maksimalna 27°C.

Evropa: Na britanskim ostrvima, severu Pirinejskog poluostrva, na severu Skandinavije i u oblasti Baltika oblačno, mestimično sa kišom. Na Balkanskom poluostrvu promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom popodnevnih i večernjih pljuskova. Iznad ostalih delova kontinenta pretežno sunčano.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti nešto povoljnije za većinu hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima i astmatičari. Mogući su glavobolja i osećaj malaksalosti. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Upozorenja i najave RHMZ Srbije

Na Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Jadru, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji i gornjem toku Zapadne Morave, Jasenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će biti u manjem porastu od 18. do 19. jula bez dostizanja uslovnih vodostaja (upozoravajućih nivoa). Manja lokalna izlivanja moguća su na bujičnim vodotocima ovih slivova kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka.

Prognoza vremena za 20. jul

Pretežno sunčano i toplije.

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike