najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Susret Lejdi Gage sa Dalaj lamom razljutio kineske fanove

Kineski fanovi kritikovali su na društvenim mrežama američku pop pevačicu Lejdi Gagu jer se sastala sa tibetanskim duhovnim vodjom dalaj lamom, na gradonačelničkoj konferenciji u američkoj saveznoj državi Indijani.

Pevačica je na svom profilu na Instagramu objavila fotografiju na kojoj je dalaj lama drži za ruku, što je izazvalo lavinu negativnih komentara.

“Za Kineze, to je kao da ste se rukovali s Bin Ladenom”, napisao je jedan korisnik Instagrama.

Mnogi pratioci optužili su pop zvezdu da je prezrela svoje kineske fanove time što je iskazala poštovanje prema “kineskom teroristi”.

Na pitanje da li će susret Lejdi Gage i dalaj lame dovesti do tenzija izmedju pevačice i kineskih vlasti, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hong Lei odgovorio je da ne zna ko je Lejdi Gaga.

Prema njegovim rečima, dalaj lama promoviše nezavisnost Tibeta po celom svetu, a ljudi bi trebalo da “uvide njegovu pravu prirodu”.

Američki mediji navode da je dalaj lama u svom govoru na konferenciji izrazio nadu u bolju budućnost.

“Vreme je da Amerika postane lider u promovisanju ljudskosti, ljubavi i tolerancije, kako bi ceo svet postao bolji. Verujem da će se to desiti pre moje smrti, ali moramo odmah početi da radimo na tome”, rekao je tibetanski vodja, a preneo dnevni list “Indijanapolis star” (Indianapolis Star).

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike