najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sutra finale BARF-a u Domu omladine

Finale Beogradskog autorskog rok festivala (BARF 2015) biće održano sutra, 13. decembra u 19.30, u Domu omladine Beograda.

U finalnoj trci natupaće  osam bendova, Rendom (Random), Kanterfejt (Counterfate), Eshaton, Difrekšon (Diffraction), Skulch, Majkrovejv (Microwawe), Vajolet (Violet) i Trnje, dok će u revijalnom delu nastupati bendovi Amnezija i Pop Star.

Ulaz na festival je ove godine besplatan, a karte koje posetioci dobijaju su takodje i glasački listići, sa kojima će pubilika da glasa za svoje favorite.

BARF će ove godine imati i humanitarni karakter, tako da će za vreme festivala biti postavljenje kutije za dobrovoljne priloge za akciju “Krug sreće – rokerska žica za nasmejana lica”, a sav prihod će ići za pomoć deci bez roditeljskog staranja i deci sa smetnjama u razvoju.

Prvu nagradu na festivalu BARF dodeljuje Organizacija muzičkih autora Srbije (SOKOJ) za najbolji autorski bend u iznosu od 100.000 dinara, a druga nagrada za najbolje izvodjenje koju dodelje Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora (PI) iznosi 50.000 dinara.

Treća nagrada koju dodeljuje URMUS i studio MAŠINA 23 je 25 sati snimanja u muzičkom studiju MAŠINA 23, a četvrta nagrada, kao nagrada za drugi najbolji bend po glasovima publike je video spot produkcijske kuće “Aleksandar Design Club”.

Prvi Beogradski autorski rok festival održan je 2011. godine i do sada je na njemu učestvovalo više od 300 mladih bendova i autora. Organizator festivala je Uduženje rok muzičara Srbije (URMUS).

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike