najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sve spremno za Bir fest

Ovogodišnji, 13. Belgrade Beer Best počeće danas i trajaće do nedelje, 23. avgusta, na beogradskom Ušću i svih pet festivalskih dana ulaz će biti besplatan.

Kako navode organizatori, najveći pivski i muzički festival u istočnoj Evropi i ovog avgusta spreman je da prihvati 700.000 posetilaca i pruži pet dana vrhunske zabave i uživanja u muzici i najraznovrsnijoj ponudi piva u zemlji.

Posetioci će ove godine moći da na jednom mestu probaju preko 150 vrsta piva iz 40 zemalja sveta a tokom pet dana festivala očekuju ih nastupi preko 30 izvođača i bendova, kao i dva svetski poznataDJ-a.

I ove godine piće i suveniri će moći da se plaćaju isključivo festivalskom karticom, dok će hrana i duvanski proizvodi moći da se kupe gotovinom. Prvi, minimalni iznos za uplatu je 300 dinara, od čega je 100 dinara na ime depozita, koji se u celosti vraća prilikom refundacije sredstava.

Posetioci će festivalske kartice moći da iznajme na 13 vidno označenih prodajnih mesta, gde će u toku festivala moći i da dopune svoje kartice, kao i da po završenom korišćenju vrate karticu i refudiraju preostala sredstva.

Organizatori napominju da se samo uz račun koji se dobije prilikom iznajmljivanja kartice mogu refundirati preostala sredstva. Najviši iznos koji može da se refundira tokom trajanja festivala je 2.000 dinara.

U toku pet dana održavanja festivala u periodu od 18 do 4 sata za saobraćaj će biti zatvorene ulice Ušće na delu od Poslovnog centra “Ušće” do Bulevara Nikole Tesle uključujući i deo pored Dunava, zatim Bulevar Nikole Tesle na delu od Bulevara Mihajla Pupina do Trešnjinog cveta.

U istom periodu biće promenjen i režim gradskog prevoza, tako da će se vozila javnog gradskog saobraćaja kretati izmenjenom trasom.

Vozila javnog prevoza sa linija broj 15, 84, 704 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do ulice Trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihajla Pupina i ulicom Trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.

Linija javnog prevoza broj 60 će saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici Novi Beograd-Toplana: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

Organizatori podsećaju da je i ove godine, u okviru akcije “Društvo, ko vozi kući”, za sve posetioce Beer Festa organizovan besplatan prevoz svih pet dana trajanja festivala na 4 linije, koje su produžene u odnosu na prethodne godine.

Sa polascima na svakih pola sata, autobusi će prevoziti posetioce Beer Festa u periodu od 19.30 do 02.30h. Posetioci će imati besplatan prevoz u oba smera, a stajališta će biti na sledećim ključnim tačkama:

Linija 1 – Ušće do Trga Republike

Linija 2 – Ušće preko Glavne železničke stanice i Sajma do Bioskopa Šumadija

Linija 3 – Ušće preko GO Novi Beograd do TC Piramida

Linija 4 – Ušće preko Studentskog grada i Zemunske bolnice do Keja oslobođenja.

Mali:Na “Bir festu” očekuje se 700.000 posetilaca

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se u narednih pet dana na “Bir festu”, koja je namasovnija muzička manifestacija u Beogradu, očekuje više od 700.000 posetilaca i 10 miliona evra prihoda.

Mali je ukazao na uspehe koji su ostvareni u oblasti turizma, jer je ove godine povećan broja turista za 14 odsto, a broj noćenja za 22 odsto i da turisti sve duže ostaju u Beogradu.

“Zato je važno da napravimo i organizujemo što veći broj manifestacija, da povećamo atraktivnost Beograda”, rekao je Mali.

Povodom večerašnjeg otvaranja “Bir festa” na Ušću, Mali je podsetio da je kroz tu manifestaciju za prethodnih 12 godina prošlo skoro sedam miliona posetilaca.

Gradonačelnik Beograda je najavio da se na tome neće stati, jer se organizuju i “Karneval brodova”, “Dani beogradske baštine” i da Beograd radi na tome da poveća turističku ponudu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike