najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sve više mladih Amerikanaca živi sa roditeljima

Nova istraživanja pokazuju da je nakon 130 godina prvi put zabeleženo da je mladim Amerikancima život sa roditeljima postao najčešći izbor načina života, prenosi danas BBC.

Amerikanci uzrasta od 18 do 34 godine radije biraju život sa roditeljima nego sa partnerom, prenosi BBC studiju istraživačkog centra Pev.

Istraživanje je pokazalo da 32,1 odsto mladih Amerikanaca živi sa roditeljima, 31,6 procenata živi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, a samo 14 odsto se odlučilo za samački način života.

“Ovakav razvoj dogadaja je podstaknut prvenstveno dramatičnim padom broja mladih Amerikanaca koji se odluče da žive sa partnerom pre napunjenih 35 godina” pokazuje istraživanje.

Istorijski, najveći broj Amrikanaca koji žive sa partnerom je zabeležen 1960 godine. Tada je samo jedan od petoro mladih živeo sa roditeljima.

Od tada, odluka o životu sa partnerom je počela sve više da se odlaže.

Osim odluke o braku ili ljubavnoj vezi, istraživanje navodi još jedan faktor koji je mlade naveo na život sa roditeljima: zaposlenost mladih je sve manja, a onima koji imaju posao – plate godinama stagniraju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike