U trendu

Svetska nedelja prijateljstva

Februara 28, Krstarica je dobila jedno lepo pismo i u njemu jednu lepu priču. Ona nosi naslov:

EKSERI U OGRADI

Jednom beše jedan mali dečak koji je imao lošu narav. Njegov otac mu je dao kesu punu eksera i rekao mu da svaki put kada pobesni i izgubi kontrolu nad sobom, zakuca jedan ekser u ogradu.

Prvoga dana dečak je zakucao 37 eksera u ogradu. Tokom sledećih nekoliko meseci on je naučio da kontroliše svoj bes i broj ukucanih eksera se smanjivao.

Otkrio je da je lakše kontrolisati svoju narav, nego zakucavati eksere u ogradu. I tako je došao dan, tokom koga nije ni jednom pobesneo. On je rekao to svom ocu, a otac mu je rekao da svakoga dana, u kome bude uspeo da kontroliše svoje ponašanje, iz ograde iščupa jedan ekser.

Dani su prolazili i jednoga je dana dečko bio u stanju da kaže svom ocu da je počupao sve eksere. Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde. Rekao je: „Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda više nikada neće biti ista. Kada u besu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi. Možeš čoveka ubosti nožem i izvući nož i posle toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao, rane ostaju.“

Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička. Prijatelji su zaista vrlo retki dragulji, oni čine da se smešiš, ohrabruju te da uspeš u nečemu, oni su spremni da te saslušaju, da podele tvoj bol, imaju lepe reči za tebe i uvek im je srce otvoreno za tebe.

Dragi moj prijatelju, u toku je Svetska nedelja prijateljstva. Pokažite svojim prijateljima koliko Vam je stalo do njih. Pošaljite ovu pričicu svakome koga smatrate prijateljem. Možete čak i da je pošaljete nazad onome od koga ste je dobili. Ako Vam se poruke vrate, znaćete da imate krug prijatelja.

SREĆNA TI NEDELJA PRIJATELJSTVA. TI SI MOJ PRIJATELJ I JA SAM TIME POČAŠĆEN.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.