Svetska rekorderka: 23 godine ne ide na posao a prima platu!

Nastavnica biologije iz Indije uspela je da organizuje sebi “savršen“ život: Ona ne radi, ali uredno prima platu, i to već 24 godine!

Priča je dospela u žižu interesovanja javnosti kada se direktorka jedne osnovne škole u Indiji, Sušma Vaišja požalila vlastima na slučaj nastavnice koja na posao ne dolazi već 23 godine!
Direktorka je izjavila da nastavnica biologije Sangeta Kašjap počela da radi davne 1990. u jednoj osnovnoj školi u državi Madja Pradeš. Posle godinu dana rada dobila je dozvolu za odsustvo koju je produžavala tri godine zaredom, ali je četvrte godine dobila premeštaj u drugu školu u kojoj se pojavila samo kako bi administraciji škole dostavila dokumentaciju za porodiljsko odsustvo. 
Ipak, ni posle zakonski predviđenog porodiljskog odsustva, nastavnica se nije javila na posao niti je odgovarala na pozive škole.
Direktorka Vaišja kaže da se pomenuta nastavnica vodila kao stalni nastavni kadar zbog čega niko nije moga da bude primljen na njeno mesto.
Istraživanje Svetske banke pokazalo je da Indija ima ozbiljnih problema sa odsustvovanjem sa posla. U ovom kontekstu posebno je istaknuta struka nastavnika koji često i ne dolaze na nastavu. 
Prema izveštaju, oko 25 posto nastavnika u Indiji uglavnom ne dolazi na posao. Osim toga inspekcijske službe tokom iznenadnih poseta u školama često zateknu samo polovinu nastavnog kadra.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike