U trendu

Svež, oštar i seksi

Kada se kaže parfem, obično se prvo pomisli na ženske parfeme, zanosnih mirisa i u raskošnim pakovanjima. Ipak, ovoga puta ćemo pričati o muškim parfemima.

Parfemi koji su trenutno moderni predstavljaju elegantnu reminiscenciju na vreme otmenog i sofisticiranog življenja, imaju izrazito muževnu i seksi notu. Senzualnost i bezvremeni muški šarm daju im blage note likera i duvana, meke kože i mošusa.

Na prvom mestu po popularnosti je reminiscencija Toma Forda na slavni ženski klasični parfem koji je svojevremeno lansirao Iv Sen Loran – „riv goš“. U sedamdesete nas vraća prisustvo pačulija i vetiver travki. Nova „Gučijeva“ toaletna voda za muškarce je elegantna, složena mešavina tamnijeg valera sa tonovima ambre i kože, začina i drveta. Crvena linija „Ralfa Lorena“, koja je dobila ime po luksuznoj odevnoj modnoj etiketi, muževna je kombinacija blagog mirisa kože, cvetova duvana i mahagonijevog drveta.

Popularni „Bosov“ parfem „baldesarini“ potpuno je opravdao poruku sa svoje etikete: razlika između dečaka i muškarca. To postiže senzualnim mirisom drveta sa notom sandalovine, pačulija i duvana. „Živanšijeva“ toaletna voda za muškarce zrači ubedljivom, zrelom muževnošću, nosi tragove voćnih aroma, aroma drveta i džentlmenske mešavine blagog mirisa likera, kedra i vetivera. Prava novost i osveženje je i miris Ričarda Džemsa, prvog čoveka jedne od najčuvenijih kuća muške mode – „Sevil rou“. Prepoznatljiva ultraelegantna nota prisutna u modnim kreacijama kombinuje indijsku sandalovinu, miris meke kože, pravog duvana, mošusa i hrastovog žira.

Ako ste u situaciji da kupujete nekome poklon za rođendan, sada ćete znati šta je „in“ u svetu muških parfema. Na ovaj način moći ćete i da ocenite svog dragog i da proverite kakav mu je ukus kada je reč o parfemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.