Taj ludi bikini

Bikini, vrsta dvodelnog kupaćeg kostima koji pokriva najmanje moguće površine ženskog tela koje se obično skrivaju, blesnuo je na modnoj sceni pre skoro šest decenija, tačnije 1946. godine, iako neki tragovi ukazuju na to da se za bikini znalo i ranije.

Naime, u jednom londonskom bunaru iz prvog veka naše ere nađen je donji deo bikinija od kože koji se za bokove vezivao dugim trakama. Druga potvrda datira sa početka četvrtog veka, a nju potkrepljuje podni mozaik koji se nalazi u jednoj sicilijanskoj vili.

Međutim, sva slava ipak pripada jednom modnom kreatoru – Luju Rearu, koji je zvaničnu promociju uspešno izveo u poznatom pariskom plivačkom bazenu „Molitor“, i to avgusta 1946. godine. Luj Rear je na toj promociji provukao kroz prsten oba dela kupaćeg kostima (bili su teški tridesetak grama) i praktično pokazao koliko malo materijala treba da se pokriju intimne tačke na ženskom telu i da sve opet normalno funkcioniše.

Nekako u isto vreme, Sjedinjene Američke Države su na grupi koralnih ostrva po imenu Bikini, u Tihom okeanu, eksperimentisale sa atomskom bombom. Zbog strahovito brze ekspanzije, poput atomske bombe, ovaj modni detalj je i nazvan bikini, a to ime se održalo do današnjih dana. Tako je Luj Rear svojom smelom kreacijom prvi označio početak nove, slobodnije ere, u kojoj žene pomoću ovog minijaturnog modnog detalja imaju šansu da istaknu svoju lepotu.

Naravno, ovaj „skandalozni“ bikini je najpre zasmetao katoličkim krugovima u Španiji i Italiji, ali se, i pored trenutne zabrane, bikini našao i na njihovim plažama. Posle bikinija je lansiran i monokini ili toples – ženski odevni predmet koji pokriva samo donji deo tela, koji je bio još smeliji. Ovog leta na moru, jezeru, reci ili bazenu možete lansirati svoj najnoviji bikini ili monokini u najrazličitijim modelima i bojama. Muškarci će u svakom slučaju biti oduševljeni!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.