Te neodoljive đinđuvice

Da li vam nakit deluje staromodno? Ne podseća li vas na neka davna, bezbrižna vremena kada su žene imale vremena da se doteruju i budu ono što im je u prirodi – zavodnice?

Nakit je igrao važnu ulogu – ne samo što je doprinosio raskošnoj pojavi, koja se danas nadoknađuje nekim drugim sitnicama kao što su silikoni, naduvane usne ili firmirane krpice, već je ukazivao i na dobrostojeći položaj one koja se njime kitila. Kako je danas? Iskreno, kako vam izgleda žena čije su ruke prepune prstenja, vrat okovan zlatnim lancima, a na rukama zveckaju narukvice? De-mo-de.

Ipak, s vremena na vreme iskrsne prilika da se okitimo kao novogodišnje jelke, bilo to u „najluđoj“ noći, na proslavi godišnjice mature, svečanoj večeri, ili venčanju ako ste kuma ili samo svat. U tom slučaju nije loše imati u vidu neke sitnice kako ne biste napravile grubu grešku.

Polazna tačka je vaša sklonost. Zato raščistite dilemu da li više volite srebro ili zlato, brilijante baš i nije umesno pominjati, ali što da ne, ili možda naginjete ka bižuteriji. To će vam olakšati izbor. Još nešto je veoma važno – boja kose.

Nežnim plavušama čija kosa ima pepeljasti odsjaj odgovaraće nakit s ružičastoplavim cirkonima ili staklićima koji se trenutno dobro kotiraju na modnoj pisti. Jednostavniji izbor, a pravi, biće i biseri i perle ružičastog odsjaja. Uz plavu kosu zlatnog odsjaja i topao ten dobro ide i zlatan nakit, ali još bolje ide drago ili poludrago kamenje smeđih tonova, poput ćilibara, kao i sve nijanse narandžastog nakita ili nakita boje kajsije.

Crvenokose lepotice izgledaće vatrenije ukoliko izaberu zeleno kamenje kombinovano sa zlatom.

Smeđokosim damama najbolje pristaje zlato, kao i sjajne, staklene perle.

Najzad, crnokose će zablistati ako imaju na sebi zlatan ili srebrni nakit kombinovan sa safirima ili štrasom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.