najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tejlor Svift na udaru kritike

Pop zvezda Tejlor Svift našla se na udaru kritika zbog novog spota „Wildest Dreams“ snimljenog u Africi.

Režiser spota – ljubavne priče smeštene u Afriku 1950ih, koja je od emitovanja na internetu pregledana 15 miliona puta – odbacio je kritike da je mini film kolonijalistički pogled na Crni kontinent.

Iako prihod od spota Sviftova uplaćuje Fondaciji afričkih parkova Amerike, kritičari su napali njen „stereotipni“ pogled na Afriku.

„Hvala ti Tejlor Svift što si još jednom dokazala da su stereotipi o Africi bezbedno na vrhu američke pop kulture“, naveo je Met Karotentuo koji predaje afričke studije na njujorškom Sent Lorens Univerzitetu.

Režiser Džozef Kan kaže da su „Wildest Dreams“ ljubavna priča smeštena u Afriku 1950ih i da bi bilo „istorijski netačno“ da su angažovali više crnih glumaca.

„Ovde ne postoji politički motiv. Naš jedini cilj bio je da ispričamo tragičnu ljubavnu priču u klasičnoj holivudskoj ikonografiji“, naveo je Kan.

Sviftova, koja ima 62 miliona pratilaca na Tviteru i čiji album „1989“ je prodat u osam miliona primeraka širom sveta nije se oglasila povodom kritika na račun romantizovanja kolonijalnih vlasti u Africi u svom novom spotu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike