najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Templari obnavljaju srpsku crkvu u Njujorku?

Međunarodni red vitezova templara sa sedištem u SAD je zainteresovan za obnovu crkve Svetog Save koja je izgorela u Njujorku, pišu Večernje novosti.

To je za beogradski list rekao generalni sekretar te organizacije Dejl Starks, koji je istakao da je veoma zainteresovan da se pravoslavna crkva, uništena u požaru koji se dogodio na Uskrs ove godine, podigne iz pepela i postane simbol razvoja hrišćanstva u Americi.

“Uskoro ćemo stupiti u kontakt sa vladikom istočnoameričkim Irinejom iz Njujorka i dogovoriti se kako da, kao zaštitnici hrišćanstva, zajedno podignemo novi hram na Menhetnu“, rekao je Starks.

Istakao je i da je zainteresovan za spasavanje svetinja Srpske pravoslavne crkve na Kosovo u Metohiji.

“Snimićemo u 3D formatu sve manastire i crkve u pokrajini i prezentovati Ujedinjenim nacijama realnu sliku o rušenju i skrnavljenju hrišćanske kulture na Kosovu i Metohiji“, naveo je Starks.

Međunarodni red vitezova templara (OSMHT), koji okuplja zaštitnike hrišćanstva iz četrdesetak zemalja sveta, ima svoje počasno mesto u UN i NATO. Prošle godine su zajedno sa srpskim templarima, odnosno članovima Vrhovnog vojnog reda Jerusalimskog hrama iz Beograda, podneli Ujedinjenim nacijama i Unesku posebnu Deklaraciju o potrebi zaštite hrišćanske kulture na Kosovu i Metohiji.

(Večernje novosti)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike