najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tom Kruz: Sajentologija je divna religija

Tom Kruz je javno progovorio o sajentologiji, što inače retko čini i nazvao je “predivnom religijom”.

Na londonskoj premijeri filma “Džek Ričer – Put bez povratka” Lukrecija Milarini sa ITV News pitala je Kruza o novom dokumentarcu Luja Teroa “My Scientology Movie”. Kruz je dao pomalo neodređen odgovor.

“To je nešto što mi je neverovatno pomoglo u životu. Sajentolog sam već 30 godina, to je nešto… znate, bez sajentologije ne bih bio ovo što sam sad. To je predivna religija. Vrlo sam ponosan”, rekao je on.

Kruza je u sajentologiju uvela bivša supruga Mimi Rodžers 1986. On retko govori o svojoj veri, naročito nakon negativne reakcije javnosti na njegov intervju sa Metom Lojerom iz 2005.

U tom intervjuu, Kruz je rekao da “sajentologija daje oruže koje čovek može da primeni u životu” i žestoko osudio psihijatriju kao pseudonauku.

“Govorim protiv lekova, protiv elektrošokova kojima muče ljude. Protiv drogiranja dece, a da ona nisu ni svesna. Znate li vi šta je aderal? Znate li da je ridelin ulična droga?”, rekao je Kruz, vidno uzbuđen.

Na komentar voditelja da poznaje mnoge ljude kojima su ti lekovi pomogli da se oslobode psihičkih smetnji, on je rekao: “Mete, pitao sam te nešto. Ti ne znaš istoriju psihijatrije, ja znam. Lekovi samo maskiraju problem. Ne postoji nešto što se zove hemijska neravnoteža u telu. Mislim da postoji bolji i viši kvalitet života od onog na koji ljudi pristaju. Nije dovoljno samo da znaš ljude koji uzimaju ridelin, Mete. Treba da budeš odgovoran čovek i istražiš tu temu”.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike