U trendu

Tri dana tanga u Beogradu

Internacionalni festival argentinskog tanga „Tangira me“, posvećen stvaralaštvu dece i mladih, biće održan u Beogradu od 16. do 18. oktobra.
Kako su najavili organizatori, festival je namenjen ljudima svih generacija koji žele da se kroz muziku, ples i predavanja upoznaju sa kulturom tanga, starom više od 130 godina.

Za njih će na otvataanju festivala biti organizovana multimedijalna prezentacija argentinskog tanga, u petak od 19.30 časova u velikoj sali Studentskog kulturnog centra.

„Tango je globalni fenomen – svetski jezik tela. Iako atraktivan kao scenska umetnost, on je, na prvom mestu društveni ples, a njegova filozofija od nas traži da budemo osećajna ljudska bića. A kada osećamo, više nismo sami. Postajemo jedno sa svetom oko nas. Počinjemo da delimo, da saosećamo. Tangira nas“, rekao je agenciji Beta predsednik Instituta Tango Natural u Beogradu Darko Dožić .

Kao verovatno najveća tango organizacija van Buenos Airesa, Institut Tango Natural organizovao je veliki broj programa koji su tu kulturu približili hiljadama ljudi u Srbiji i regionu.

Po broju osnovaca, srednjoškolaca i studenata uključenih u te programe, ova organizacija je lider u Evropi, što Beograd stavlja na mesto jedne od najprivlačnijih svetskih tango destinacija.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike