Tropski raj u sred Evrope (FOTO) (VIDEO)

Eksterijer ovog napuštenog hangara aviona teško da bi izgledao lepo na razglednicama ali, izgled može da prevari.

Vodeni park se nalazi u Krausnicku, kod Berlina i može da ponudi turistima sve elemente tropskih destinacija za odmor u sred Evrope. Ogroman hangar nekada je bio dom cepelinima, ali su njegovi vlasnici bankrotirali 1992., a zgrada je zapuštena. Pre 10 godina jedna malezijska kompanija je transformisala u zatvoreni raj.

Unutar ove gigantske kupole je vodeni park veličine osam fudbalskih terena koji ima svoje plaže, lagune i tropske prašume.

Foto: open.az

Tropical Islands Resort meri 66.000 kvadratnih metara, a tako je visok da bi i Kip slobode mogao komotno da stane unutra.
Vodeni park je dom najveće prašume u zatvorenom prostoru na svetu. Ima kapacitet od 6.000 posetilaca.
U njemu je smešten i najviši vodeni tobogan u Nemačkoj – bućnite u vodu sa 27 metara!
Evropski tropski raj je smešten u starom hangaru u blizini Berlina, i ne izgleda naročito tropski spolja.
Sunčano je tokom čitave godine, a fali samo veštačko nebo, mada i ovo postojeće ima čak i lažne paperjaste oblačiće.
Temperatura je uvek prijatnih 26 stepeni.

Foto: tropical-islands.de

Prašuma kroz koju možete u šetnju stazom dugom jedan kilometar ima 50.000 biljaka, od kojih je 600 različitih vrsta. Kompleks takođe nudi barove, saune, lagunu i može da zadovolji potrebe 6.000 posetilaca, zajedno sa 522 kreveta u različitim sobama i apartmanima, i stotinama šatora. 
400 ležaljki spremno je za smeštaj gostiju na najvećoj zatvorenoj plaži na svetu i, iako neće moći da upiju prave tropske zrake, barem mogu biti sigurni da nikada neće padati kiša.

Foto. tropical-islands.de

U Bali Lagoon bazenu, plivači mogu da uživaju u temperaturi vode od 32C, dok su okruženi palmama, kolibama i čak i vodopadima. Park je takođe dom najvećeg tropskog Spa kompleksa Evrope koji se prostire na 10.000 kvadratnih metara. Šest različitih oblasti izgrađene su po uzoru na različite kulturne lokacijama, uključujući Elephanta hram, koji je maketa originalnog hrama u Indiji, kao i Angkor Vat hram izrađen na osnovu svetski poznatog kompleksa u Kambodži. Jungle selo podignuto je na stubovima pet metara iznad zemlje i sadrži saune i parna kupatila.

Pogledajte FOTO galeriju.

Sajt Tropical Island parka – krenite u VIRTUELNI OBILAZAK

Pogledajte VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=W3xpRuq_U1A

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike