najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U AMS S zamena starih kompleta prve pomoći za 600 dinara

Auto-moto savez Srbije omogućio je vozačima, u saradnji sa Galenikom, da komplet prve pomoći kojem je istekao rok zamene za novi u AMS S-u za oko 600 dinara, izjavio je danas predsednik nacionalnog udruženja vozača Mirko Butulija.

Cena nove prve pomoći je od 1.500 do 2.500 dinara, u zavisnosti od prizvođača, rekao je Butulija odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji povodom tradicionalne akcije AMS S- a “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” dodajući da je mogim kompletima istekao rok.

“AMS S je dogovorio sa domaćim proizvođačem Galenikom da za svoje članove, ali i sve druge vozače u Srbiji, radi zamenu staro za novo, kako se ne bi bacali stari kompleti i vozači izlagali dodatnom trošku i plaćali nove komplete”, naveo je Butulija.

On je kazao da trošak za zamenu nije veliki izdatak i apelovao na vozače da to iskoriste i dodao to može da se uraditi na punktovima AMS S-a.

“Prva pomoć je veoma važan element opreme vozila, jer kada se dešavaju nesreće prvih nekoliko minuta može da budu od ključnog značaja za život povređenog”, naglasio je Butulija.

Uprava saobraćajne policije je na konferenciji najavila da će se u narednom periodu više kontrolisati oprema vozila, kao i kompleti prve pomoći pošto je mnogima istekao rok.

Za prvu pomoć je predviđena kazna od 5.000 dinara odnosno 2.500 sa umanjenjem od 50 odsto ako se plati u roku od osam dana.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike