najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U BiH nikao prvi arapski grad – ulaz Bosancima zabranjen!?

U Bosni i Hercegovini “nikao” je prvi arapski grad, pod nazivom Resort Osenik, gde su vlasnici svih kuća Arapi, a za vreme letnje sezone ulaz Bosancima u grad je zabranjen, navodi portal biznisinfo.ba.

Reč je o prvom naselju u BiH zatvorenog tipa, koje je ograđeno visokom ogradom i ima privatno osiguranje, prenosi danas Index.hr.

U njemu trenutno ima oko 160 kuća, uz veliki broj pratećih sadržaja, a u sredini grada se nalazi veliko jezero.

Tokom leta, Bosanci u grad ne mogu ući osim ako tamo rade – kao konobari, spremačice, agenti osiguravajućih kuća i slično.

“Vlasnici kuća su Arapi i oni ne žele da se mešaju sa lokalnim stanovništvom. Oni imaju svoje običaje kad je reč o oblačenju, ponašanju, obavljanju molitvi i slično, i ne žele da ih u tome iko ometa ili čudno posmatra”, kaže neimenovani izvor za biznisinfo.ba.

Zbog toga je, dodaje isti izvor, taj grad idealan za njih, jer se tu osećaju kao kod kuće, a jedina neobičnost je to što su svuda okolo voda i zelenilo.

Oni će u tom gradu provoditi letnje mesece u prijatnim klimatskim uslovima, a potom će se vraćati u svoje domove, kaže neimenovani izvor, navodeći da su kuće prodavane po ceni od 150 do 160 hiljada evra pri čemu nisu ni bile nuđene na tržištu BiH, ali da u Kuvajtu – odakle je vlasnik – “nisu silazile s TV-a”.

Projekat izgradnje naselja koje će moći da pruži smeštaj za 1.125 turista pokrenut je 2013. godine, a koštao je oko 50 miliona kovertibilnih maraka.

Naselje je otvoreno u oktobru prošle godine, navodi Index.hr.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike