U centru grada se otvorila ogromna rupa, građani u panici (foto, video)

Nasred jedne od najprometnijih gradskih saobraćajnica japanske Fukuoke u utorak oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu otvorila se rupa koja je u narednih nekoliko sati narasla do 30 metara u dužini, 27 u dužini, a duboka je 15-ak metara, javlja agencija Kjodo.

Prvo su se formirale dve odvojene rupe, pa su se nedugo potom ‘ujedinile’ i ponor je počeo da se širi, a u međuvremenu je ispunjen vodom iz puknutih cevovoda.

Na snimku zabeleženom nedugo nakon što je asfalt počeo da propada, vidi se kako rupa guta semafor na velikom raskršću.

Napolju je još bio sumrak pa sam se zapitao da li se to stvarno događa. Kad sam bolje pogledao, video sam dve rupe kako rastu. Prestravilo me kad je pao semafor blizu koga sam stajao. Tada mi je sinulo da bih trebao da pobegnem odavde, ispričao je jedan mladić.

Sve okolne zgrade su evakuisane zbog opasnosti da bi se mogle urušiti, a sumnja se da je otvaranje rupe povezano sa radovima na novoj liniji podzemne železnice koji se odvijaju u blizini mesta incidenta. Gradske vlasti angažovale su sve službe kako bi utvrdile šta je pravi uzrok ovog događaja zbog koga su delovi Fukuoke ostali bez struje.

Fukuoka je najveći grad na južnom japanskom ostrvu Kjušu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike