U trendu

U Francuskoj rođene pande-blizanci, jedna nije preživela (video)

U Zoološkom vrtu u Bovalu, u središnjoj Francuskoj, protekle noći na svet su došle pande-blizanci, ali jedna nije preživela, javljaju francuski mediji i navode da će kuma novorođene pande biti supruga francuskog predsednika Brižit Makron, zajedno sa kineskom prvom damom.

Huan Huan, ženka pande koju je Kina pozajmila na 10 godina francuskom Zoološkom vrtu zajedno sa mužjakom Juan Zijem, rodila je prvu bebu sinoć u 22.18 sati, a drugu 14 minuta kasnije.

Prvorođeno mladunče uginulo je posle samo jednog sata, jer je bilo isuviše slabašno da bi preživelo.

Druga beba je savršenog zdravstvenog stanja, navodi francuski list „Ekspres“, pozivajući se na zvaničnike Zoološkog vrta.

Francuski mediji prenose i da će prva dama Francuske, Brižit Makron, biti pozvana da, zajedno sa kineskom prvom damom, prisustvuje krštenju novorođene pande.

Dvostruko kumstvo je pre nekoliko dana najavila direktorka za komunikacije Zoološkog vrta u Bovalu Delfin Delor.

https://twitter.com/Pets_Newz/status/893672447475625984

Ime će, kako je ona tada navela, izabrati kineska prva dama Peng Lijuan.

Ovo je bio prvi put da su na francuskom tlu rođene pande-blizanci, a događaj je bio utoliko značajniji što, izvan Kine, samo 10 zooloških centara u svetu ima pande.

Novorođena panda bi, kako je predviđeno, za tri godine trebalo da bude predata Kini, prema dogovoru Kine i Francuske koji je postignut za vreme predsedničkog mandata Nikole Sarkozija.

Ti pregovori su tada imali za cilj da potvrde odlične odnose između Kine i Francuske, ali i da obezbede rođenje pande, životinje čija je vrsta ugrožena.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike