najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U potrazi za avanturom čekao ih je pakao

Ženevora Svon i njen suprug Fergus zamenili su život u Velikoj Britaniji za život na jedrilici i krstarenju. Nakon odluke koja im je promenila život, prodali su sve što su imali i nabavili brod.

– Sećam se trenutka kada smo znali da moramo da promenimo živote. Imali smo dobre poslove, ali sve što smo želeli jeste da istražujemo svet zajedno. U Limingtonu dosta njih ima svoje jedrilice i stalno smo ih viđali kako se vraćaju sa velikih putovanja. Znala sam da ćemo jednog dana i mi tako – rekla je 48-godišnja Ženevora.

Da bi uopšte mogli da kupe brod kojeg su videli u Francuskoj, morali su da prodaju sve što su imali.

– Nije bilo lako, zapravo je sve bilo pravi košmar. Sve što je moglo da pođe po zlu, pošlo je. Kombi koji je trebalo da preveze naše preostale stvari u Francusku se pokvario dva dana pre napuštanja Engleske. Nismo mogli da verujemo. A na sve to bili smo praktično beskućnici pošto su se u našu staru kuću uselili novi stanari – prisetila se ona.

Srećom, auto koji im je preostao još nisu prodali, tako da su sve stvari potrpali u njega i krenuli put Francuske sa koker španijelom Moli.

– Bili smo veoma uzbuđeni kada smo stigli na naš novi brod, ali smo u isto vreme bili nervozni zbog svega – objašnjava Ženevora.

Mada im je komoditet bio najmanja briga, ipak im je falilo nekoliko osnovnih stvari. Uopšte nisu imali gas, grejanje, a jedina posteljina koju su imali bila je od vreće za spavanje.

– Srećom, kurirska služba nam je obezbedila sve što nam je falilo i mojoj radosti nije bilo kraja. Konačno sam mogla da brod nazovem svojim novim domom – kazala je Engleskinja.

Ni sama plovidba nije uvek išla glatko. Na putu do Korzike zadesile su ih tri oluje i, kako kažu, to im je bilo najneprijatnije iskustvo u životu, prenose medijij.

Dok je Fergus već iskusan u upravljanju brodom, znanje njegove supruge nije nešto čime bi mogla da se pohvali. Takođe, hrana im je veliki problem.

– Fergus ponekad ulovi ribu, ali mi nedostaju bifteci i kineska hrana. Nedostaju mi i prijatelji i porodica. Takođe, ne bih odbila ni kada bi mi neko ponudio jedno dobro tuširanje. Ali, ipak, ništa ne može da se meri sa iskustvom koje smo doživeli ploveći – zaključila je Ženevora.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike