U trendu

U slučaju Trećeg svetskog rata, ovo su najsigurnije zemlje u koje možete da pobegnete

S obzirom na političku situaciju, Treći svetski rat nije toliko nerealna prijetnja. Ukoliko bi do njega došlo, evo koje su najsigurnije zemlje gde možete pobeći, savetuje Express UK.

Grenland

Grenland je zavistan od Danske, a politički stavovi su im vrlo slični. Danska je na drugom mestu na Global Peace Indexu, ali je deo evropskog kopna pa se smatra manje sigurnom zonom. Geografska izolovanost Grenlanda i njegova odsečenost od kontinenta čine ga mnogo atraktivnijom lokacijom za beg, ako možete podneti vrlo niske temperature.

Čile

Na najjužnijem dijelu Južne Amerike nalazi se čileanski grad Punta Arenas koji je maksimalno udaljen od bilo koje države koja ima nuklearno naoružanje. Iz Čilea takođe jednostavno možete stići do Antarktika, što mu svakako daje na vrednosti u slučaju izbijanja rata.

Island

Osim što se nalazi na prvom mestu Global Peace Indexa pa je verovatnost da će biti napadnut gotovo nikakva, njegova udaljenost od ostatka Evrope mu u ovom slučaju ide u prilog. Zbog visokog životnog standarda u toj državi, Island nije loša opcija ni u ostalim uslovima.

SAD

Iako verovatno postoji mnogo toga što ne znamo o stvarnoj oružanoj snazi Sjedinjenih Američkih Država, isto tako postoji velika verovatnoća da se u zemlji nalazi mnogo bunkera i skloništa gde se možete sakriti ako dođe do najgoreg.

Novi Zeland

Ova država se uglavnom drži van konflikta kad god je to moguće. Takođe je poželjna destinacija jer 50 posto svoje električne energije crpe iz hidroelektrana, tako da čak i ako se odseku od glavnih izvora energije, još uvek mogu normalno da funkcionišu. Zbog prirodnih bogatstava, uglavnom su samoodrživi i zbog toga potpuno nezavisni od ostatka sveta.

2 komentara
  1. Balkan

    Koje budalastine, ako dodje do III svetskog rata a neka b….a prtisne crveno dugme nema sirurne zemlje jer planete nece biti.

  2. kojeimedadam

    U slučaju …GLOBALNOG NUKLEARNOG RATA…neće biti “ sigurnih lokacija „.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike