najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ukradena gumena patka obišla svet i vratila se kući

Gumena žuta patka, ukradena pre pet godina iz porodične kuće u Nju Hempširu, vraćena je u svoj dom s koferom uspomena putovanja po svetu.

Porodica Trojano počela je da dobija razglednice i slike patke iz celog sveta pošto je ukradena iz njihove kuće, preneo je list Porstmut herald (Portsmouth Herald).

Putovanje patke Gejl Daki (Gale Ducky), nazvane po ulici u kojoj živi porodica Trojano, praćeno je i na posebnoj Fejsbuk stranici.

Pošto je posetila oko 20 zemalja, medju kojima Švajcarsku u februaru prošle godine, Gejl se vratila kući. Patka je pronadjena na trotoaru ispred garaže Trojanovih s koferom uspomena iz celog sveta  –  Šiljinom kapom iz Diznivrlda, ključevima hotela iz Salzburga u Austriji, mapom Tajlanda i Kejp Tauna, kao i drugim stvarima.

Patku je našla Dženifer Trojano, čija je ćerka bila prva vlasnica patke. Ališa Trojano je dobila tu patku, veličine fudbalske lopte, pre desetak godina i volela je da se igra s njom ispred kuće gde je često i ostavljana.

Patka je jednog dana nestala, ali Trojanovi nisu mnogo marili, sve dok mesec dana kasnije nisu dobili razglednicu koju je navodno napisala patka. Na razglednici poslatoj iz Kuvajta opisan je put preko Hondurasa i Amsterdama, a navedeno je i uputstvo kako da se prati dalji put i preko Fejsbuka.

Trojanovi su pratili put patke po Karibima, Meksiku, Južnoj Koreji, Havajima, Zimbabveu, Islandu, Panami, kao i evropskim zemljama i SAD sve dok u sredu Dženifer Trojano nije dobila poruku na Fejsbuku sa slikom patke i koferom na nekako poznatom mestu.

Ispostavilo se da je patka ostavljen ispred kuće.

Trojanovi kažu da nikada nisu saznali ko je “oteo” patku, mada neki detalji ukazuju da je možda reč o nekom pilotu – patke je jednom slikana u pilotskoj kabini.

Dženifer Trojano kaže da se nada da će identitet “otmičara” ostati misterija.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike