Ulica Milana Mladenovića i u Novom Sadu

Prolaz u Zmaj Jovinoj u Novom Sadu dobija ime po Milanu Mladenoviću.

Gradska Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi usvojila je na sednici Odluku da prolaz u Zmaj Jovinoj ulici broj 22, koji izlazi na Ulicu Ilije Ognjanović, ponese ime čuvenog srpskog muzičara Milana Mladenovića.

Odluka je usvojena na predlog predsednice Komisije Branke Bežanov. “Imajući u vidu činjenicu da se juče završio zvanično najbolji evropski muzički festival EXIT koji je pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, i da smo u centru imali i omladinski festival “Youth fair”, mislim da je ovo najbolje vreme za odluku da Novi Sad, koji konkuriše za omladinsku prestonicu Evrope i prestonicu kulture, u centru grada dobije prolaz nazvan po Milanu Mladenoviću, umetniku koji je jedan od bastiona muzike i kulture u našoj modernoj istoriji. Godinama unazad, gradovi bivše Jugoslavije, poput Zagreba, Beograda, Podgorice, dodeljivali su nazive ulicama, platoima, trgovima po Milanu Mladenoviću. Red je da Novi Sad, koji je uvek važio za kolevku urbane kulture na ovim prostorima, donese takvu odluku”, rekla je Bežanova, prenose beogradski mediji.

Milan Mladenović, frontmen benda “Ekatarina velika” (1958 – 1994) je jedan od najvećih i najsvestranijih umetnika u modernoj istoriji Srbije, koji je ostavio bogato nasleđe generacijama mladih ljudi u celom regionu. Ova Odluka će postati validna ukoliko bude usvojena i na sledećoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Ostavite komentar