Ulovljen jedan od najvećih krokodila ikada – težak čak 600 kilograma! (foto)

Rendžeri na severu Australije uhvatili su ogromnog krokodila teškog čak 600 kilograma i to deset godina nakon što su ga prvi put primetili, piše CNN.

Krokodil, za kog se pretpostavlja da je stariji od 60 godina, virio je iz vode u blizini rampe za ukrcavanje na brod na reci Ketrin, a sa svoja 4 metra i 71 centimetrom, najduži je krokodil ikada uhvaćen u ovom području. Dosadašnji rekorder bio je dug ‘samo’ 4,6 metara.

Nakon što su ga uhvatili, čvrsto su ga zavezali za prikolicu, osigurali čeljusti gmizavca i prekrili mu oči kako bi mu transport bio što manje stresan.

Trejsi Duldig, upravnik područja u kojem je krokodil živeo, kaže da su životinju ulovili i odlučili da presele na drugu lokaciju kako bi se izbegla njegova eventualna ‘interakcija s ljudima’.

Inače, u tom području ove godine već je ulovljeno i preseljeno 187 krokodila. Rendžeri upozoravaju sve izletnike da je tamo opasnost od krokodila prilično velika i da se čuvaju.

Poznata po egzotičnim i ponekad opasnim životinjama, poput velike bele ajkule ili tasmanijsog đavola, Australija je dom oko 150 hiljada krokodila. Vlasti ih redovno uklanjaju daleko od gradova i sela.

Samo u 2017. godini, u okolini gradova Severne Teritorije poput Darvina, Palmerstona i Ketrin, uhvaćen je 371 krokodil, dok je ove godine za sada uhvaćeno njih 190.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike