najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Umalo javili ekonomisti da je dobio Nobela za fiziku

Dovoljno su dva ista imena, ili pogrešan broj telefona i Nobelova nagrada može da dođe u ruke pogrešnog laureata, kao na primer Nobelova nagrada za fiziku za koju je bio obavešten jedan ekonomista.
U razgovoru za Fondaciju Nobel iz 2005. koji je danas objavljen preko Tvitera, dobitnik tog priznanja davne 1989. godine, Amerikanac Norman Remzi ispričao je kako je Nobelov komitet kontaktirao nekog drugog Normana Remzija da mu saopšti da je nagrađen.

“Oni su zaključili da bih ja mogao da budem u Vašingtonu gde je bio jedan Norman Remzi. I predsednik Nobelovog komiteta ga je pozvao telefonom”, ispričao je Remzi u intervjuu 2005. godine.

Negde oko 6.00 sati ujutru sin tog Normana Remzija je podigao slušalicu i nije bio spreman odmah da probudi oca.

“Oni su mu rekli, hoćemo da mu javimo da je dobio Nobelovu nagradu za fiziku. A mladić je odgovorio: to je jako interesantno jer je moj otac ekonomista”, ispričao je fizičar Remzi.

Remzi koji je umro 2011. u 97. godini nagrađen je za rad na atomskim satovima. Njegov imenjak, ekonomista ipak nije ostavio dovoljno veliki trag u istraživanju da bi ušao u razmatranje za Nobelovu nagradu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike