najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Umesto da plati kaznu za parkiranje usvojio mače

Umesto kazne za pogrešno parkiran automobil u Poznanju u centralnoj Poljskoj jedan Holandjanin dobio je u šali predlog policije da usvoji malo napušteno mače, što je ozbiljno prihvatio.

Policijsku patrolu su u pomoć pozvala deca koja su na ulici primetila napušteno mače. Iako je to posao za azile za napuštene pse i mačke, policajci su zbog dece pristali da sa za mačence pobrinu i predaju ga u azil.

Mače se tako privremeno obrelo u policijskoj stanici gde je već čekao Holandjanin, koji živi u Poznanju, da plati kaznu za pogrešno parkirani automobil.

Policajka je, medjutim, u kancelariju donela i mače a nepažljivi vozač tokom ispisivanja kazne nije obraćao pažnju na policajce već samo na macu, tako da su se policajci našalili i ponudili mu da prekršaj prodje samo uz opomenu, bez novčane kazne a on da pričuva mače jedan sat dok ga ne odvezu u azil.

Vozač je šalu prihvatio ozbiljno i neočekivano predložio drugi dogovor: da macu uzme za stalno.

„Ispostavilo se da su on i supruga ionako hteli da uzmu mačku. Obavezao se da će je vratiti ako se nadje vlasnik i zadovoljno je mače odneo kući“, kazao je danas lokalnim medijima portparol policije u Poznanju Pšemislav Pivecki.

Maca je dobila ime Sara i iz njenog novog doma sada redovno u policijsku stanicu stižu obaveštenja i fotografije kako napreduje.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike