najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Umetnici ukrali Zemanu zastavu na Hradčanima i digli crvene gaće

Umetnici iz alternativne grupe Ztohoven prerušeni i dimničare uspeli su neopaženo da na predsednički zamak Hradčani u Pragu na jarbol na kome je predsednička zastava okače ogromne crvene gaće kao poruku da se Česi stide svog predsednika, Miloša Zemana.

Umetnici su iskoristili to što su zbog renoviranja na jednom delu Hradčana skele i popeli su se prerušeni u dimničare, skinuli predsedničku zastavu uzdigli na jarbol crvene gaće dimenzija zastave i pustili da se vijore nad Hradčanima.

“Danas se nad Pragom zavijorila zastava čoveka koji se ni zbog čega ne stidi”, poručili su noćas umetnici u i-mejlu redakcijama čeških medija uz video snimak cele akcije i pesmicu koja objašnjava da su crvene gaće simbol toga da se Zeman ne stidi i ignoriše kršenje ljudskih prava u Kini zarad poslova čeških preduzeća i zbog njegovih proruskih stavova.

“Mogu da potvrdim da je oskrnavljen ne samo simbol državni simbol, zastava češkog predsednika, što je krivično delo, veći i dvorac čeških kraljeva. Nadam se da će policija i tužilaštvo postupati bez kompromisa”, kazao je danas portparol predsednika Češke, Jirži Ovčaček.

Jedina reakcija Miloša Zemana na crvene gaće nad njegovim prozorima je prezir, kazao je Ovčaček češkom radiju.

Trojicu umetnika iz kontroverzne grupe koja je već ranije privlačila pažnju javnosti kada je uspela da prošvercuje navodnu nuklearnu eksploziju u program češke televizije ili kada je objavila telefone političara policija je uhapsila, saopštila je danas portparol policije Jana Macalikova.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike