najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Umro italijanski kralj farmerki Elio Fioruči

Elio Fioruči, osnivač istoimenog italijanskog modnog brenda koji je bio pionir u proizvodnji streč farmerki i jedan od simbola mode 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, umro je u Milanu u 81. godini.

Italijanska agencija ANSA prenela je saopštenje Fioručijeve pres službe da je telo Elija Fioručija pronađeno u njegovom domu u Milanu, nakon što je rodbina prethodno pozvala hitnu pomoć jer se nije odazivao na pozive. Bio je “dobrog zdravlja”, ali je možda podlegao nekoj iznenadnoj bolesti, navedeno je u saopštenju.

Fioručijeve tipične kreacije, koje su predstavljale spoj italijanskog ukusa i duha tadašnjeg Londona, izrađivane su u vedrim i fluorescentnim bojama, kreirao je majice sa likovim anđela i modne detalje i asesoare bazirane na plastici.

U intervjuu agenciji ANSA uoči svog 80-rođendana, koji je proslavio 6. juna ove godine, Fioruči je rekao da je oduvek bio “apolitičan i veliki ljubitelj slobode misli”.

“Ali bio sam srećan da živim u jednom tako fascinantnom periodu kao što su bile 60-te… trenutku velikih društvenih promena, kada su mladi ljudi razmišljali o slobodi i miru. Tada sam shvatio da imam potrebu da se slobodno izrazim, bez političkih veza sa desnicom ili levicom”, rekao je Fioruči.

Svoju kompaniju Fioruči SPA prodao je 1990. godine japanskoj kompaniji Edwin, ali je 11 godina kasnije osnovao novi brend Love Therapy koji i danas posluje.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike