Varljivo leto

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde sa obilnijim padavinama , gradom i jakim vetrom.

Jutarnja temperatura od 15 do 22°C, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

Beograd: Promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno kiša pljuskovi i grmljavine. Vetar slab i umerenjužni , jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 21, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Temperature u većim gradovima:

Beograd: minimalna 21°C, maksimalna 28°C,
Užice: minimalna 18°C, maksimalna 26°C.
Novi Sad: minimalna 19°C, maksimalna 28°C,
Subotica: minimalna 19°C, maksimalna 30°C,
Kragujevac: minimalna 18°C, maksimalna 28°C,
Negotin: minimalna 19°C, maksimalna 29°C,
Niš: minimalna 19°C, maksimalna 29°C,
Priština: minimlna 17°C, maksimalna 28°C.
Evropa: U oblasti Skandinavije, na britanskim ostrvima, u zapadnoj i centralnoj Evropi, kao i na Apeninskom i Balkanskom poluostrvu, promenljivo oblačno s pljuskovima i grmljavinom. U ostalim predelima pretežno sunčano.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na hronično obolele. Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom, srčanim tegobama i bronhijalnom astmom se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i oprez u saobraćaju.

Upozorenja i najave RHMZ Srbije

U nedelju i ponedeljak (27.jula i 28.jula) ponegde se očekuju nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom.

Na Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji i gornjem toku Zapadne Morave vodostaji će biti u porastu od 28. jula do 01. avgusta sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja uslovnih vodostaja (upozoravajućih nivoa). Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Prognoza vremena za 28. jul

Promenljivo oblačno i nestabilno , sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike