U trendu

Već 74 godine niti jede niti pije!

Prahlad Jani je 85-godišnjak koji živi u pećini Amba bez hrane i vode. Kaže da je svoj dom, u potrazi za duhovnim mirom, napustio kad je imao sedam godina, a sa 11 godina ga je blagoslovila boginja Amba, piše Spirit Science and metaphysics.


Od tada Prahlad Jani živi bez hrane i vode, a preživljava, kako tvrdi od „nektara koji se filtrira kroz rupu u njegovom jeziku“.
Njegove tvrdnje proučavao je tim sastavljen od 30 naučnika još 2010. godine, tokom tri nedelje, podvrgnuvši ga nizu bolničkih testova.

U bolnici su ga posmatrali uz pomoć nadzornih kamera i utvrdili kako ništa nije jeo ni pio sve vreme koliko je tamo proveo. Bilo koji drugi čovek bi za toliko uskraćivanja hrane i vode preminuo, ali Jani nije bio ni malaksao. Nije urinirao ni imao stolicu.

‘Verujemo da je telo Prahlad Janija prošlo biološku transformaciju kao rezultat meditacije i snažne joge u potpuno prirodnom okruženju u kojem boravi’, kažu lekari.

Drugačije, naučno objašnjenje za ovaj fenomen ne postoji

Indijski naučnici pretpostavljaju da je ovaj fenomen povezan s Amrtiom Chakrom (čakrom trećeg oka), budući da Vede govore o tome kako je ona u mogućnosti da proizvede božanski sok koji sadrži život.Izvor: dnevnik.hr

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike