najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Večeras počinje 49. Gitarijada

Zaječarska Gitarijada, 49. po redu, počinje večeras dodelom ključa grada Zaječara Rokonačelniku ovogodišnje manifestacije Nenadu Milosavljeviću, poznatom kao Neša Galija i uručivanjem nagrade „Kostadin Kostadinović – Čauš“ muzičaru i novinaru Vladimiru Jankoviću – Džetu.

Pre te ceremonije svečano će biti otkrivena tabla povodom preimenovanja ulice „4. juli“ u Kostadin Kostadinović Čauš.

Ulica u Zaječaru je odnedavno ponela ime tog producenta i osnivača Gitarijade koja je uz njegovo rukovodstvo postala najznačajnija rok manifestacija u Jugoslaviji, ali i na Balkanu.

Prvo veče na Rock Stage-u ovogodišnje manifestacije nastupiće Darko Rundek Cargo trio, Gibonni i Vlatko Stefanovski, Nikola Vranjković, Giga Groovy Going Group i pobednici 48. Gitarijade bend D Zoo.

U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu. Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Polufinale će biti održano 30. i 31. jula, a finale 1. avgusta.

Na Gitarijadi će nastupiti i Van Gogh, Dubioza Kolektiv, Hard Time, Guano Apes, Kerber, Laibać, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, Đura i mornari i drugi.

U okviru programa Gitarijada Visual biće otvoren 10. Međunarodni salon rok fotografije, kao i izložbe fotografija „Iz zlatnog rudnika Zorana Trbojevića“ i ilustracija iz knjige „Ilustrovani rokenrol vodič“ Davida Vartabedijana.

Sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. Moto skup, na čijoj će bini, u dva dana, biti održano više od 10 koncerata.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike